METEOROLOJİ’DEN UYARI:  YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

METEOROLOJİ’DEN UYARI: YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Nisan 3, 2021 07:44
METEOROLOJİ’DEN UYARI:  YURT GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
0

BEĞENDİM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarlar peş peşe geliyor… Yurt genelinde yağmur ve sağanak yağış beklenirken, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Artvin’in doğusunda karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerle kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Kıyı Ege, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Antalya, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Artvin’in doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK ?: Hava sıcaklıklarının; iç ve batı bölgelerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

 Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kar örtüsünün bulunduğu yüksek, dik yamaçlarda, hava sıcaklıklarının artması ve yeni yağışlarla beraber kar erimesi, çığ oluşma riski bulunmaktadır. Ulaşımda aksamalar, heyelan, kar erimesi sebebi ile meydana gelebilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK ?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: ahaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.