TESLA, NORVEÇ’TE TAZMİNAT ÖDEYECEK

TESLA, NORVEÇ’TE TAZMİNAT ÖDEYECEK

Mayıs 25, 2021 12:09
TESLA, NORVEÇ’TE TAZMİNAT ÖDEYECEK
0

BEĞENDİM

Dünyanın en ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yazılım güncellemesi ile şarj hızını düşürdüğü için Norveç’te tazminat ödeyecek.

Dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla, elektrikli araçların yoğun bir şekilde kullanıldığı Norveç’te bazı sıkıntılar yaşıyor.

Tesla’nın 2019 yılında yayınladığı bir yazılım güncellemesi sonrası kullanıcılar, menzil değerlerinde yüzde 11’e varan düşüş yaşandığını belirtmişti.

Ayrıca müşteriler, güncellemeden sonra Supercharger istasyonlarındaki hızlı şarj oranlarının da düşürüldüğünü rapor etmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tesla ise, bataryayı korumak ve pil ömrünü iyileştirmek için güncelleme yapıldığını ve bu nedenle menzil kayıplarının meydana geldiğini dile getimrişti.

DAVA SONUÇLANDI

Yaşanan bu sorunlar; Norveç, Danimarka ve ABD gibi ülkelerde bazı kullanıcıların Tesla’ya dava açmalarına neden oldu. Gelen bilgilere göre, Norveç’te açılan davalar sonuçlandı ve Tesla suçlu bulundu.

Kaynak: ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.