METEOROLOJİDEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

METEOROLOJİDEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Mayıs 29, 2021 08:50
METEOROLOJİDEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI
0

BEĞENDİM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sağanak yağış uyarısı gelmeye devam ediyor… Yapılan değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, Marmara’nın doğusunda aralıklı olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İşte illerin hava durumu tahminleri…

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK ?

 Kuzey ve İç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Güneydoğu Anadolu ‘nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI YAPILDI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Ankara ve Çankırı çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ahaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.