KABİNE TAM AÇILMA İÇİN TEK ŞARTA BAKACAK

KABİNE TAM AÇILMA İÇİN TEK ŞARTA BAKACAK

Haziran 7, 2021 13:38
KABİNE TAM AÇILMA İÇİN TEK ŞARTA BAKACAK
0

BEĞENDİM

Önümüzdeki hafta yapılacak olan Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidecek olması nedeniyle öne çekildi. Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısında korona salgınının gidişatı, tedbirler ve aşılamadaki son durum ele alınacak. Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kaya’nın haberine göre Türkiye’nin korona salgını önlemlerini büyük oranda gevşetmesine yönelik senaryo belli oldu. Buna göre Bilim Kurulu üyeleri çift doz aşılamada 21 milyon kişiye ulaşılmasının önlemleri gevşetmekte kritik eşik olduğunu vurguladılar.

Yaz aylarında kapalı ortamlarda kalabalıkların toplanma oranının azalması ve bu süreçte aşılamanın devam etmesiyle sonbahara daha düşük riskle girilmesi hedefleniyor. Verilen bilgiye göre yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 30’una denk gelen 21 milyon kişinin çift doz aşısının tamamlanmasıyla yaz aylarında önlemler adım adım gevşetilebilir. Aşılanan nüfusta bu sayıya ulaşılması, yaz aylarında bulaşma oranının matematik olarak azalmasıyla birleşince koronanın sağlık sistemi üzerinde yük oluşturma riski azalacak.

kaynak:haberler.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.