DOLAR

32,5849

0.04%
EURO

34,8966

0%
ALTIN(gr)

2.430,28

0,03%
BİST 100

9645.02

0,03%
DÜNYA BANKASI’NDAN TÜRKİYE’YE KREDİ ONAYI

DÜNYA BANKASI’NDAN TÜRKİYE’YE KREDİ ONAYI

Haziran 10, 2021 09:01
DÜNYA BANKASI’NDAN TÜRKİYE’YE KREDİ ONAYI
0

BEĞENDİM

Dünya Bankası,  yaptığı açıklamada Türkiye’ye toplam 400 milyon tutarında ki iki ayrı krediyi onayladığını belirtti.

Dünya Bankası, deprem güçlendirme, enerji verimliliği ve iklime karşı dayanaklılığı artırma alanlarında kullanılmak üzere Türkiye’ye toplam 400 milyon dolar tutarında iki ayrı kredi verilmesini onayladı.

KREDİLER ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE İKLİME KARŞI DAYANIKLILIĞI ARTIRMAK İÇİN KULLANILACAK 

Enerji verimliliği ve iklime karşı dayanaklılığı artırmak için kullanılacak kredinin onayı ile ilgili açıklama Dünya Bankası tarafından gece yarısında yapıldı.

Dünya Bankası Türkiye ye 400 milyon dolar tutarında iki krediyi onayladı #1

 265 MİLYON DOLAR KAMU BİNALARININ DEPREM VE ENERJİ FİNANSMANI İÇİNAYRILDI

Dünya Bankası, Türkiye’de kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığının ve binaların enerji verimliliğinin artırılması için 265 milyon dolar finansman sağladığını bildirdi.

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, kuruluşun Türkiye için kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığının güçlendirilmesi ve aynı zamanda binaların enerji verimliliğinin artırılarak enerji faturalarının ve zararlı karbon salımının azaltılması amacıyla 265 milyon dolarlık kredinin onaylandığı belirtildi.

26 BİN KİŞİ PROJEDEN DOĞRUDAN FAYDALANABİLECEK 

Açıklamada, “Kamu Binalarında Depreme Karşı Dayanıklılık ve Enerji Verimliliği Projesi” ile, 140’ın üzerinde okul, yurt, hastane ve kamu binasında yalıtım iyileştirme, güçlendirme veya yeniden inşa çalışmaları yapılacağı, okul çocukları ve çalışanları dahil olmak üzere bu binalarda yaşayan, çalışan veya bu binaları kullanan yaklaşık 26 bin kişinin projeden doğrudan faydalanacağı kaydedildi.

Kaynak: ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.