AYDIN’DA KORKUTAN YANGIN: 2 MİLYON LİRALIK HASAR OLUŞTU

AYDIN’DA KORKUTAN YANGIN: 2 MİLYON LİRALIK HASAR OLUŞTU

Mayıs 20, 2021 07:28
AYDIN’DA KORKUTAN YANGIN: 2 MİLYON LİRALIK HASAR OLUŞTU
0

BEĞENDİM

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki saman preslemesi ve paketlemesi yapılan bir iş yerinde yangın meydana geldi. Çıkan yangın 3 saat sonra kontrol altına alınırken 2 milyon liralık hasar oluştuğu bildirildi. Yangının kundaklama olabileceği düşünülüyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 15 gün arayla çıkan depo yangınları, büyük maddi hasara neden oldu.

YANGIN HIZLA BÜYÜDÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı onlarca itfaiye aracı ile müdahale edilen yangın hızla büyüdü. Bölgedeki hayvan çiftliklerine saman ve ot presleme işi yapan özel bir firmaya ait iş yerinde bulunan çok sayıda iş makinesi, samanlarla birlikte alevlere teslim oldu.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Deponun yanında bulunan ve arkasında dorsesi takılı haldeki bir tır ise yanmaktan son anda kurtarılırken dorse hasar gördü. İş yeri çalışanları, firma sahibi ve itfaiye ekiplerinin talimatları ile yanan alanda bulunan iş makinelerini başka iş makinelerinin yardımı ile alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

İş makinelerinin müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin titiz çalışması sonucu yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangının, soğutma çalışmaları devam ediyor.

KUNDAKLAMA OLABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Depodaki iki farklı yerden başlayan yangının sebebinin kundaklama olabileceği ifade edilirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Adanır tarafından yapılan açıklamada, son 15 gün içerisinde 300’den fazla yangın çıktığı ve bunlardan 30’dan fazlasının depolara uygunsuz koşullarda istiflenen samanların kendi kendine yanmaya başlamasının neden olabileceği ifade edilmişti.

2 MİLYON LİRALIK HASAR MEYDANA GELDİ

Alınan ilk bilgilere göre yangında meydana gelen hasarın yaklaşık 2 milyon lira olduğu tahmin edilirken, yangının tamamen söndürülmesinin ardından çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.