BADE BİLGİN | EBRU ARKUT ile NEFES ALAN MEKANLAR

BADE BİLGİN | EBRU ARKUT ile NEFES ALAN MEKANLAR

Ağustos 22, 2020 15:00
BADE BİLGİN | EBRU ARKUT ile NEFES ALAN MEKANLAR
0

BEĞENDİM

https://www.youtube.com/watch?v=0QalSjGSWng&feature=youtu.be

Çin astrolojisi ve elementlere yönelik çok sık paylaşımlar yapılmaktadır. Kendisi bir yin metal olmaktadır. Metal elementi de simyacı arke tipiyle ifade edilmektedir.  Bizim dişi tarafımız, sezgisel tarafımız olan üstü kapalı karanlıkta kalan bir tarafımız olmaktadır. Çoğumuzun yin ve yan yani dişil ve eril tarafı bulunmaktadır. Bir erkeğinde dişil, kadınında eril yanı bulunmaktadır. Yaşamda adım atılmasını sağlamaktadır. Bu denge olduğu için hayat daha akışında gitmektedir. Teslimiyette gittiğimiz, yaşama adımlarımız, hayatın tadını çıkarmaya yönelik adımlarımız olmaktadır. Simyacıda nasıl bir şeyleri dönüştürme özelliği varsa, metal elementi de fırsata çevirme, olumsuz bir durumda hemen herhangi bir yöntemle kendini oradan kurtarabilmeyi sağlamaktadır.

 Eskiden gelen köklü bir arazimiz bulunmaktadır. Toprağın şifasıyla birebir etkileşime geçince hayatımızı değiştirmektedir. Başta zorlayan bir süreç olsa da, şehir hayatından toprakla iç içe alana geçildiğinde hayatımıza etkisi çok olduğu gözlemlenmektedir.

Lavantanın ne olduğunu düşündüğümüzde, toprak florasında yani  bizim toprağımızda 1 metre kare içerisinde 7 farklı cins tıbbi aromatik bitki denilen endemik bitki bulunmaktadır.

Endemik bitki kendi toprağımızda olan, kendi özünde yaşayan bitkiler anlamına gelmektedir. Bunlar zaten eski medeniyetten beri bulunmaktadır.

 Karabaş, lavantaya göre daha geniş bir yapıya sahip olmaktadır. Kokusu benzerlik göstermektedir. Karabaşın yaprakları lavantaya göre daha çıtır çıtır olmaktadır. Lavantanın ise daha ince olduğu bilinmektedir.

Lavantanın ne olduğunu düşünürsek, 120 ye kadar birçok çeşidi bulunmaktadır. Ana temelde alıştırmak lazım. Lavanta ve karabaş, daha farklı isimlere de dönmektedir. Çok çeşit mevcuttur. Bu kök foçadan marsilyaya, fransaya giden bir döngü mevcut olmaktadır. Buradan çıktığı gibi tekrar topraklara dönmektedir. Lavantayla ilgili su ve toprakta sıkıntı yaşanabilmektedir.

Toprak aslında her şeyi bize öğretmektedir. Doğa bize her şeyi vermeye hazır bir kaynaktır. Gerek hayvanlar, bitkilerde bu konuda sınanmaktadır. Ama insanlar için vazgeçmemek gerekmektedir. Topraktan çıkan bitkilerin özlerinden alınan yağlarla karışım elde edilebilmektedir.

Mor ışığın enerjisi, teta seviyesine bir çalışma yaparken bile etkisi görülebilmektedir. Sabırla birlikte meditasyon çalışmaları gelmektedir. Mor ışık, dönüşüm sağlar, titreşim çok yüksektir, mekanın tüm enerjisini arındırmak için kullanılabilmektedir. Toprak florasına bakarak, doğru besleme yöntemleri için danışmanlık yapılabilir. Tercih edilen en çok Lavanta’dır. Piyasadaki durumuna göre tercih edilmektedir.

Herkesin atalarından gelen, köklerden gelen bilgiler vardır. Önemli olan bunları kullanmaktır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.