BAKAN KOCA:  VAKA SAYILARI TEDİRGİN EDİCİ

BAKAN KOCA: VAKA SAYILARI TEDİRGİN EDİCİ

Temmuz 28, 2021 07:39
BAKAN KOCA:  VAKA SAYILARI TEDİRGİN EDİCİ
0

BEĞENDİM

Sağlık Bakanlığı 27 Temmuz 2021 güncel korona virüs verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; son 24 saatte yapılan 246 bin 648 testten 19 bin 761’i pozitif çıkarken 7 bin 108 kişi ise virüsü yenerek sağlığına kavuştu. Bakan Koca yeni vaka sayısına ilişkin önemli uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı, güncel corona virüsü verilerini açıkladı. 27 Temmuz Salı gününün verilerine göre, 246 bin 648 test yapıldı.

VAKA SAYISI 20 BİNE DAYANDI

Bugün, 19 bin 761 yeni vaka tespit edilirken 51 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, son 24 saatte, 7 bin 108 kişi sağlığına kavuştu.

BAKAN KOCA: VAKA SAYILARI TEDİRGİN EDİCİ

Güncel verilerle ilgili değerlendirmesini sosyal medya hesabından yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının kontrol altında tutulmasını tedirgin edici seviyede vaka sayılarına ulaştık. Bunu durduracak olan göstereceğimiz iradedir. Tedbirlere uyup aşınızı olun” ifadeleriyle vatandaşları uyardı.

“ÜÇÜNCÜ DOZ AŞILAR DA SON DERECE ÖNEMLİ”

Günlük vaka sayısının 20 bine yaklaştığını söyleyen Bakan Koca, “Salgınla mücadelenin kurallarına uyarsak ortalama bir hafta sonra sonuç almaya başlar, aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. İlk doz aşılar gibi, zamanı gelmiş ikinci ve üçüncü doz aşılar da son derece önemli” ifadelerini kullandı.

68 MİLYONU AŞKIN KİŞİ AŞI OLDU

Güncel verilerde, ülkedeki aşılamada gelinen son duruma dair bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 64.38, ikinci doz ortalaması yüzde 39.45, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 68 milyon 681 bin 744 oldu.

İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 86 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA BİTLİS VE ŞANLIURFA

Bakanlığın tablosuna göre, yüzde 37,5 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis ve Şanlıurfa’nın ardından sırasıyla Mardin, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır takip etti.

Kaynak: sözcü

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.