CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA !

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA !

Eylül 2, 2020 08:09
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA !
0

BEĞENDİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında yaptığı açıklamalara Doğu Akdeniz ve Ege’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu açıklamasında savaşa karşı olduklarının vurgusunu yaparak “ Bir Türk Yunan savaşı her iki milletin de istemediği bir şeydir. Ama başka güçlerin Türkiye ile Yunanistan’ı savaştırmasına da seyirci olmayız.” Ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir Türk Yunan savaşı her iki milletin de istemediği bir şeydir. Ama başka güçlerin Türkiye ile Yunanistan’ı savaştırmasına da seyirci olmayız. Yunanistan’ın Meis adası açıklarında Türkiye’yi kışkırtan tutumlarını şiddetle kınıyoruz. Adayı silahlandırması ve asker çıkarması asla kabul edilemez. Bu noktada AB, Yunanistan ve BM uyarılmalıdır. Türkiye, kendi doğal zenginliklerini üretmek, kullanmak ve buralardaki hakkını korumak konusunda, hak sahibidir.”

“KAYGILAR ARTIYOR”

MYK üyelerinin bölgedeki gerilime dikkat çekmesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Diplomasi bunun için geriklidir. Diğer ülkelerle ve özellikle Mısır ile geliştireceğimiz ilişkiler ve karşılıklı büyükelçiliklerin açılmasını sağlayacak görüşmeler, Türkiye’yi çok rahatlatır” yorumunu yaptığı öğrenildi. Bazı MYK üyelerinin “Libya’da sağlanan ateşkesin, Türkiye’ye duyurulmadan ilan edilmesinin kaygı verici olduğu, Türkiye’nin Libya’da dışlandığı” yorumları üzerine Kılıçdaroğlu, “Bu kaygılar artıyor. Türkiye ile ilişkileri sıcak tutan bir bakanın Türkiye’ye bilgi dahi verilmeden, aniden görevden alınması bu kaygıların ciddiyetini bize gösteriyor” dedi.

Kaynak: Milliyet

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.