ÇİN’DEN ONLİNE OYUNLARA KISITLAMA

ÇİN’DEN ONLİNE OYUNLARA KISITLAMA

Ağustos 30, 2021 13:47
ÇİN’DEN ONLİNE OYUNLARA KISITLAMA
0

BEĞENDİM

Çin hükümeti, 18 yaş ve altı gençleri video bağımlılığın önüne geçmek amacıyla oyuna girme sürelerini kısıtladı.

Son yıllarda oldukça büyüyen oyun sektörü, özellikle küçük yaştaki çocukların da ilgisini çekiyor. Ancak bu durumdan şikayetçi olan ebeveynler, çocukların sürekli ekran başında olmasından rahatsız.

Çin hükümeti, giderek artan video oyun bağımlılığının önüne geçebilmek için yeni bir karar alındığını duyurdu.

Alınan karara göre 18 yaşından küçük olan herkes, yalnızca belirlenen gün ve saatler içerisinde çevrimiçi oyunlara giriş yapabilecek.

Bu sürenin aşılmaması için oyun dağıtıcılarına talimat veren hükümet, kurallara uymayanları sıkı şekilde denetleyecek.

Çin, 18 yaşından küçüklerin online oyun sürelerine kısıtlama getirdi #1

HAFTANIN 3 GÜNÜ SADECE 1 SAAT 

Söz konusu kararla birlikte 18 yaş altındaki Çinli gençler; artık cuma, cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatil günlerinde, saat 20:00 ila 21:00 aralığında çevrimiçi oyunlara giriş yapabilecek.

BAĞIMLILIK ARTIYOR

Geçtiğimiz günlerde Çin’de yayınlanan bir haberde, Çin’in en büyük oyun şirketi Tencent’in “Honor of Kings” adlı popüler oyununun, reşit olmayan çocuklar arasında bağımlılık seviyesinde oynandığı ve bazılarının söz konusu oyunu günde 8 saat oynadığı belirtildi.

Makalede, “ruhsal afyon” olarak nitelendirilen oyunun, yüz milyarlar değerinde bir endüstri haline geldiğinin altı çizilerek, hiçbir endüstrinin “bir nesli yok edecek” şekilde gelişmesine izin verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: ensonhaber.com 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.