CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA BAŞBAKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA BAŞBAKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Eylül 16, 2020 07:51
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İTALYA BAŞBAKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

Gelen son dakika bilgisine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Guiseppe Conte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, Türkiye-İtalya arasında bölgesel meseleler masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İtalya Başbakanı Sayın Giuseppe Conte ile yaptığı görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkileri ve bölgesel meseleler ele alındı.

“İTALYA OLARAK BİZ HEP BUNU YAPTIK”

Fransa’nın ev sahipliğinde Korsika adasında gerçekleştirilen MED-7 adıyla anılan Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi’ne katılan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte,şunları söylemişti:

“Türk tarafının tek taraflı eylemleri karşısında Yunanistan ve Kıbrıs’tan (Rum Kesimi) dostlarımıza güçlü dayanışmamızı belirtmek istiyorum. İtalya olarak biz bunu hep yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada, AB Dönem Başkanı Almanya’nın ve AB liderlerinin süregelen anlaşmazlıkları kökünden ele alan ve diyaloğu yeniden başlatacak daha yapıcı yaklaşımlar için desteklemek önemlidir.”

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.