CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ  ROBERT O’BREİN İLE GÖRÜŞTÜ

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ ROBERT O’BREİN İLE GÖRÜŞTÜ

Eylül 4, 2020 08:22
CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ  ROBERT O’BREİN İLE GÖRÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

Gelen son dakika bilgisine göre, Cumhurbaşkanılığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Doğu Akdeniz’deki son durum ve bölgesel sorunlar konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve Doğu Akdeniz’deki son durum ve bölgesel meseleler ele alındı.

Görüşmede Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de gerilimden yana olmadığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi adil bir paylaşım modelinin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

“TÜRK HALKININ MENFAATLERİNİ KORUYACAĞIZ”

Yunanistan’ın gerginliği tırmandıran ve uluslararası hukuku yok sayan tek taraflı ve maksimalist taleplerinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Siyasi çözüme zemin hazırlamak için bu tür yaklaşımlardan uzak durulması gerektiği ifade edildi.

Türkiye’nin ve Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini koruma konusundaki kararlığı vurgulanarak, Akdeniz’in bir barış denizi olması için her türlü çabayı göstereceğimiz dile getirildi.

Kaynak: Ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.