DERAY YURDAKUL’UN ANI DEFTERİ

DERAY YURDAKUL’UN ANI DEFTERİ

Ağustos 13, 2020 11:53
DERAY YURDAKUL’UN ANI DEFTERİ
0

BEĞENDİM

Fotoğraf albümlerime göz attım bugün; kimisi tozlanmış bir anı yığını, kimisi ise tıpkı o yılların da  coşkusu ile  canlanıp geldi gözümün önüne. Sarı saçlarımın yerini koyu kahveler arasında 10-15 tane beyazlar almış. Bazı fotoğrafların arka kısmına  tarih atıp not düşmüşüm, bazılarında ise notlara sığmayacak kadar derinlikte öyküler yüklemişim; alt yazısı fotoğraf kadrajından bile yansımayan.  Kimler gelip kimler gitmiş yolculuğumuzda bize eşlik eden.  Bir zamanlar peşinden koştuğum hayallerin bazılarını gerçekleştirmişim bazılarından vazgeçmişim. Tıpkı facebook’a, instagrama ekler gibi eklemeler yapmışım hayatıma, kimilerini de silmişim onca emek sonrası içim acıya acıya. Büyük kayıplarım olmuş; bir daha asla sarılıp sohbet edemeyeceğim, sesini duyamayacağım anısı da acısı da büyük kayıplarım. Ve doğanlar olmuş hayata ve hayatıma; şükrettiğim her gün bir değil bin defa. Şimdi o yıllara dönsem; her açtığım ya da kapattığım kapı için iyi ki diyebiliyorum. Her biri tecrübe edindiğim tebessümlerle dolu. Kah gözyaşım olup akıyorlar  sevinçten  kah hüzünden. Yine yeniden yaşayamam belki ama beni ben yapan değerlerime sahip çıkabilmenin mutluluğunu yaşayabilirim. 
Dünün o ufak sarı saçlı mavi-gri gözlü kızı bazen damarınabasılınca gözleri kararmış, bazen umutla maviye yol almış dingin denizlerin ılık rüzgarlarını anımsatan, başka şehirlerde başka yüreklere satırlarında iyi geldiğini bilerek. 
Büyüdüm ben de bedenim ile beraber  bazen gözde bazen yürekte. Sevildiğim de oldu sevilmediğim de . Takdir de gördüm bazen tenkit de. Ama hakkını verdim ve ardında durdum her davranışımın, her kararımın sonsuz ve gerçek bir yüreklilikle. 
Bugün kendi çocukluğuma gençliğime bakarken iki çocuk yetiştirmenin hazzını da zorluğunu da aynı anda yaşıyorum. Diliyor ve umuyorum ki onlarda benim gibi anılarına yolculuk yaparlarken gülümseten ayrıntısı bol zamanları ve yaşamlarına kattıkları dostları olur. 
Sevgi biriktirip sevgi dağıttığımız ve sevgimizi katarak emek verdiğimiz  sürece varız gerisi sadece boşa yaşanmışlık… sevgiyle kalınız…

Instagram: derayyurdakul

Facebook: Deray Yurdakul

Mail: yurdakulderay@gmail.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.