DR. SADULLAH KARUN ile ESTETİK DÜNYASI

DR. SADULLAH KARUN ile ESTETİK DÜNYASI

Ağustos 19, 2020 14:20
DR. SADULLAH KARUN ile ESTETİK DÜNYASI
0

BEĞENDİM

https://www.youtube.com/watch?v=5PNZTy3C0iY&feature=youtu.be

Son zamanlarda sık konuşulan güzellik çalışmalarından biride botokstur. Botoksun estetik amaçlı kullanım yerleri vardır. Nörolojik ve kas gevşetmek için değişik bölgelerde de kullanılabilmektedir. Estetik amaçlı ise minik kırışıklıkları azaltmak, gidermek için kullanılmaktadır.

Halk arasında yılan zehri olarak bilinmektedir. Ama bir bakteriden elde edilmektedir. Botoksun yılan zehri olduğu yaygın olarak söylenmektedir. Bir bakterinin ürettiği madde yani toksindir. Biyokimyasal olarak işleyip kullanılır hale getirilir. Kasların gücünü zayıflatmak ve daha ılımlı hale getirmek için kullanılmaktadır.

Yüzümüzde aşırı mimik yapmak , hareket ettirmek kırışıklıklara neden olmaktadır. Cerrahi müdahaleler bu durumları yok etmez, botoks ile halledilebilmektedir. Göz kapağı ameliyatları kırışıklıklara engel olmamaktadır. Botoks o bölgede ki kasları etkileyerek gücünü azaltmaya yaramaktadır. Bizim verdiğimiz tepkileri mimikler tarif etmektedir. Bunların tamamen yok olması bizim ifadesiz dolaşmamıza neden olmaktadır. Tamamen yok etmek maske yüze sebep olacaktır. Botoks estetik amaçlı kullanıldığında, kırışıklığı yok etmesiyle birlikte kaşların yukarı kalkmasına neden olacaktır. Botoksun etkisi çok yüksek ve keskin sınırları olmasından dolayı işin uzmanına yaptırmak gerekmektedir. Uygun olmayan ellerde yapıldığında, problemler çok fazla görülmektedir. Yüzümüzdeki estetik içinde uygun estetik uzmanına gitmek gerekmektedir. Yoksa ciddi zararlar görülebilmektedir. Botoks uyguladıktan 3-4 ay sonra yeniden kırışklıklar meydana gelmektedir. Etkisi çok kısa görülüyor ama işlemi çok küçük olmaktadır. Ameliyatla aynı etkiyi alamazken botoks canlı ifade verir, alın kırışıklarını yok eder. İşlem kısa ve etkisi büyüktür. Daha sonradan botoksu sık yaptıranlarda sürede değişmektedir, uzayabilir.

Botoksu yaptırmak için hangi yaşlarda yapılacağına gelirsek, çok ilerlemiş kırışıklıklar, deride çatlamalara neden olabilir. Orada oluşan fazla kırışıklıkları yok etmeye botoks yetmeyebilir. Daha eken yaşlarda bu sebepten yaptırmakta fayda vardır. Deride hasar vermesine de engel olmaktadır. Kaşı düşük insanlar içinde faydası vardır, hem kırışıklık yok edip hemde kaşı yukarı kaldırmaktadır. Çok terleme gösteren insanlar içinde botoksun faydası bulunmaktadır. Botoksun tekrarlanmasıyla el , ayak, koltuk altı terlemeleri daha uzun süre etkili olabilir. Yaz veya kışta yapılabilir. Çiğneme kası içinde botoks yapılabilmektedir. Gece ısırmaları olan insanlar için yararlı olmaktadır. Daha birçok kullanım alanları da mevcuttur.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.