DÜNYA BANKASI’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA !

DÜNYA BANKASI’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA !

Ekim 8, 2020 07:34
DÜNYA BANKASI’NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA !
0

BEĞENDİM

Dünya Bankası tarafından yazılan yeni rapora göre, Covid-19 salgınının 2021 yılına kadar 150 milyona yakın insanın aşırı yoksullukla savaş verebilme ihtimalini getirebilir.

Yazılan raporda “Pandemi ve küresel resesyon, dünya nüfusunun yüzde 1,4’ünden fazlasının aşırı yoksulluğa düşmesine neden olabilir.” ifadeleri kullanıldı

Dünya Bankası, 2 yılda bir yayımlanan Yoksulluk ve Paylaşılan Refah Raporu’nun 2020 sayısını “Şansın tersine dönmesi” başlığıyla yayımlandı.

Raporda, küresel çapta aşırı yoksulluğun 20 yılı aşkın bir süredir ilk kez 2020’de artmasının beklendiğine dikkati çekildi.

Koronavirüs salgınının bu yıl 88 milyon ila 115 milyon insanı aşırı yoksulluğu sürükleyeceğinin tahmin edildiği raporda, ekonomik daralmanın ciddiyetine bağlı olarak bu sayının 2021’e kadar toplam 150 milyona yükselmesinin beklendiği kaydedildi.

2030’A KADAR KÜRESEL YOKSULLUK ARTABİLİR

Raporda, aşırı yoksulluk günde 1,9 dolardan az parayla yaşamak olarak tanımlanırken, bunun 2020’de dünya nüfusunun yüzde 9,1’i ila yüzde 9,4’ünü etkilemesinin muhtemel olduğu aktarıldı.

Bankanın raporunda, koronavirüs salgınından önce yoksulluk oranının bu yıl yüzde 7,9’a düşmesinin beklendiği hatırlatıldı.

Yeni yoksulların çoğunun halihazırda yüksek yoksulluk oranlarına sahip ülkelerde olacağının belirtildiği raporda, bazı orta gelirli ülkelerin önemli sayıda insanın, aşırı yoksulluk sınırının altına düştüğünü göreceği ifade edildi.

Raporda, yeni yoksulların yaklaşık yüzde 82’sinin orta gelirli ülkelerde olmasının beklendiğine işaret edilerek, 2030’a kadar küresek yoksulluk oranının ise yaklaşık yüzde 7 olabileceği kaydedildi.

“DÜNYA NÜFUSUNUN 1,4’ÜNDEN FAZLASI AŞIRI YOKSULLUĞA DÜŞEBİLİR “

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, “Pandemi ve küresel resesyon, dünya nüfusunun yüzde 1,4’ünden fazlasının aşırı yoksulluğa düşmesine neden olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ülkelerin koronavirüs sonrası farklı bir ekonomiye hazırlanmalarının gerekeceğini belirten Malpass, Dünya Bankası Grubunun gelişmekte olan ülkelerin büyümelerine devam etmelerine, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir toparlanmaya yönelik çalışırken, koronavirüsün sağlık, sosyal ve ekonomik etkilerine yanıt vermelerine yardımcı olacağını ifade etti.

KAYNAK: HÜRRİYET

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.