HACERLER 26 MİLYON KİŞİNİN TÜM BİLGİLERİNİ ÇALDI

HACERLER 26 MİLYON KİŞİNİN TÜM BİLGİLERİNİ ÇALDI

Haziran 11, 2021 13:12
HACERLER 26 MİLYON KİŞİNİN TÜM BİLGİLERİNİ ÇALDI
0

BEĞENDİM

 Amazon, Apple, Facebook ve Twitter gibi dev şirketlere saldıran hackerlar 26 milyondan fazla kullanıcının tüm bilgilerini çaldı.

2018 – 2020 yılları arasında gerçekleşen ve yeni ortaya çıkan bilgilere göre hackerlar; Amazon, Apple, Twitter ve Facebook gibi platformlar da dahil olmak üzere, sosyal medya ve teknoloji devlerine dünya genelinde siber saldırı düzenledi.

TÜM BİLGİLER ÇALINDI

Gerçekleştirilen siber saldırıda, 3.25 milyon Windows yazılımlı cihazda bulunan 26 milyondan fazla hesabın ödeme bilgileri de dahil olmak üzere tüm  bilgileri çalındı.

Siber güvenlik sağlayıcısı NordLocker tarafından ifşa edilen kötü amaçlı yazılım saldırısı, 1.2 terabayt büyüklüğündeki veri tabanının hackerların eline geçmesine neden oldu.

Öte yandan, kullanıcı hesapları hedef alınan diğer firmalar arasında eBay, Instagram, Netflix, Paypal, Roblox, Steam ve Twitch gibi büyük platformlar da yer alıyor.

WEB KAMERALARI DA İZLENDİ

Nordlocker, ana bilgisayarlarına bulaştıktan sonra kötü amaçlı yazılımın web kameralarını kullanarak ekran görüntüleri aldığını ve çalınan her veri grubuna benzersiz kimlikler atadığını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.