HİNDİSTAN’DA 14 KİŞİDE ZİKA VİRÜSÜ GÖRÜLDÜ

HİNDİSTAN’DA 14 KİŞİDE ZİKA VİRÜSÜ GÖRÜLDÜ

Temmuz 10, 2021 08:11
HİNDİSTAN’DA 14 KİŞİDE ZİKA VİRÜSÜ GÖRÜLDÜ
0

BEĞENDİM

Hindistan’ın Kerale eyaletinde sivrisineklerin üreme alanı haline geldiği ve sivrisinek sokması ile ‘Zika’ virüsünün ortaya çıktığı öğrenildi. Şu ana kadar 14 kişide görüldü.

Hamilelere bulaşması halinde, bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olan zika virüsü bu kez Hindistan’da ortaya çıktı.

14 KİŞİDE ZİKA VİRÜSÜ GÖRÜLDÜ

Kerala Sağlık Bakanı Veena George, yaptığı açıklamada, Thiruvananthapuram (Trivandrum) kentinde 14 kişide Zika virüsü tespit edildiğini doğruladı.

George, virüsün ilk kez, 28 Haziran’da baş ağrısı, ateş ve döküntü şikayetiyle hastaneye başvuran 24 yaşındaki hamile bir kadında görüldüğünü belirtti.

SİVRİSİNEK SOKMASI İLE BULAŞIYOR

BBC’nin haberine göre, Bakan açıklamasında, muson yağmurlarından etkilenen bölgelerin sivrisineklerin üreme alanı haline geldiğini dile getirdi.

Zika virüsü, insanlara enfekte “Aedes aegypti” türü sivrisineğin sokmasıyla bulaşıyor.

İLK KEZ 1947’DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Sivrisinek sokması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947’de Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı.

Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtiler gösteren hastalığın, özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.