İNGİLTERE’DE MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜS, ALMANYA’DA

İNGİLTERE’DE MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜS, ALMANYA’DA

Aralık 25, 2020 07:24
İNGİLTERE’DE MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜS, ALMANYA’DA
0

BEĞENDİM

Geçtiğimi günlerde İngiltere’de mutasyona uğrayan koronavirüsün yeni türü Almanya’ya sıçradığı bildirildi. Yapılan açıklamada hastanın 20 Aralık’ta İngiltere’de geldiği  ve evinde karantinaya alındığı öğrenildi.

İngiltere’de geçtiğimiz günlerde yeni tip korona virüsün (Covid-19) mutasyona uğramasının ve yeni türün daha da bulaşıcı olduğunu açıklamasının ardından Avrupa ülkelerinde endişe giderek artıyor.

HASTA 20 ARALIK’TA ALMANYA’YA GİRİŞ YAPTI

Almanya’nın Baden-Wuerttemberg eyaleti Sağlık Bakanlığı, Freudenstadt kentinde İngiltere’de rastlanan mutasyona uğraşmış koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlık, söz konusu vakanın ülkedeki ilk mutasyona uğrayan vaka olduğunu ifade etti.

Mutasyona uğrayan virüsün tespit edildiği hastanın 20 Aralık’ta İngiltere’den geldiği, Frankfurt Havalimanından Almanya’ya giriş yaptığı aktarıldı.

KARANTİNAYA ALINDI

Bakanlık, kadın hastanın evinde karantina alındığı ifade etti. Söz konusu hastaya Frankfurt Havalimanında yapılan ilk testin negatif çıktığı belirtilirken, İngiltere’den geldiği için mutasyon ihtimaline karşı karantinaya alındığı, daha sonra yapılan testin pozitif çıktığı aktarıldı.

Hastayı havaalanından alan yakınlarının da karantinaya alındığı vurgulandı.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.