MUTASYONA UĞRAYAN KORONAVİRÜS FRANSA’YA SIÇRADI

MUTASYONA UĞRAYAN KORONAVİRÜS FRANSA’YA SIÇRADI

Aralık 26, 2020 07:27
MUTASYONA UĞRAYAN KORONAVİRÜS FRANSA’YA SIÇRADI
0

BEĞENDİM

Gelen bilgiye göre; İngiltere’de mutasyona uğrayan koronavirüsün yeni türü Fransa’da tespit edildi. Vakanın 19 Aralık’ta İngiltere’den Fransa’ya geldiği ve semptom göstermediği bildirildi.

Fransa’da koronavirüsün daha bulaşıcı bir türüne rastlandı.

Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamada, Londra’dan 19 Aralık’ta Fransa’nın Tours kentine gelen bir Fransız’da koronavirüsün daha bulaşıcı türüne rastlandığı belirtildi.

Söz konusu kişinin semptom göstermemesine rağmen karantinaya alındığı ve bu kişiyle temaslıların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başlandığı ifade edildi.

VİRÜS İNSAN HÜCRELERİNE HIZLA YAPIŞIYOR

Bugün itibarıyla ülkedeki başka kişilerde de bu yeni türün görülebileceğinin aktarılarak virüsün insan hücrelerine yapışarak hızla nüfuz ettiğine işaret edildi.

İngiltere Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün daha hızlı yayılan bir türünün tespit edildiğini duyurmuş, ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke, İngiltere ile olan seyahatlere kısıtlamalar getirmişti.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.