Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? 2021-2022 MEB takvimi açıklandı!
  • BUGUN GAZETESİ
  • eğitim
  • Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? 2021-2022 MEB takvimi açıklandı!

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? 2021-2022 MEB takvimi açıklandı!

Temmuz 14, 2021 09:24
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili bu yıl kısa mı sürecek? 2021-2022 MEB takvimi açıklandı!
0

BEĞENDİM

Okullarda eğitim öğretimin başlayacağı tarih milyonlarca öğrenci, öğretmen ve ailesi tarafından merak ediliyor. Pandemi nedeniyle geride bırakılan birinci ve ikinci dönemde uzaktan eğitim alan öğrenciler bu dönem yüz yüze eğitim alacak. Vaka sayılarının düşmesi ile birlikte 1 Temmuz tarihinde yasaklar tamamen kaldırıldı. Henüz tatile çıkmamış ve yaz planlaması yapacaklar okulların durumuna göre hareket etmeyi planlıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim yılı takvimini hazırladı. Eylül ayı itibariyle İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim faaliyetleri başlayacak. MEB her zaman olduğu gibi bu yılda okullar açılmadan öğretmen seminerleri ile dönemi başlatacak. Peki 2021 okullar ne zaman açılacak? İşte yeni eğitim yılında yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih!

2021 Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada birinci dönemin 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacağını duyurmuştu. MEB tarafından 2019 yılında uygulamaya konan sistem ile öğrenciler toplam 2 ara tatil yapıyor. Ara tatillere Sömestr tatili olarak bilinen yarıyıl tatili ve yaz tatili eşlik ediyor. İşte 2021-2022 eğitim öğretim takvimi;

2021 Yaz Tatili Bu Yıl Kısa Mı Sürecek?

Uzaktan ve yüz yüze eğitimin bir arada verildiği 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz’da sona erdi. Karnelerine kavuşan milyonlarca öğrenci yaz tatilinin keyfini sürmeye başladı. 2 Temmuz’da başlayan yaz tatili, 6 Eylül tarihinde sona erecek. Öğrenciler bu yaz toplam 65 gün tatil yapacak.

Öğretmen Seminerleri 31 Ağustos’ta Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce öğretmenlerin verimli bir çalışma gerçekleştirmesi için öğretmen seminerleri gerçekleştiriyor. Verilen eğitimin niteliğini attırmak, güncellenen programlar hakkında öğretmenleri bilgilendirmek, öğrenci ve veli etkileşimini güçlendirmek, derslerde uygulanan yöntem ve teknikler konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak amacıyla öğretmenler bir araya geliyor.

MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılında mesleki çalışmaları 31 Ağustos tarihinde yapacak. Geçtiğimiz dönemde pandemi nedeniyle uzaktan gerçekleştirilen seminerlerin bu yıl yüz yüze olması bekleniyor.

İlkokula Başlayan Öğrenciler İçin Uyum Eğitimi Verilecek!

İlkokula yeni başlayan öğrenciler için 2021-2022 eğitim yılı erken başlayacak. 1. sınıfa başlayan öğrencilerin okul, sınıf ve öğretmenlerine alışabilmeleri için uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenirken, uyum eğitimlerine rehber öğretmenler eşlik edecek. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yeni ve güncel takvime göre uyum eğitimleri 31 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.

” Eylül Ayından İtibaren Öğrencilerin Gelmesini Bekliyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim yılında okullarda yüz yüze eğitime sorunsuz bir şekilde başlanması için çalışmalar yürütüyor. Pandemi nedeniyle okullarda Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli tedbir ve önlemler alınarak yüz yüze eğitime başlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada ” Tereddütsüz Eylül’de başlayacak gibi yönetiyoruz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından üniversiteler için 13 Eylül tarihini vermişti. Vaka sayılarının düşmesi, aşılama çalışmalarında neredeyse sona yaklaşılması göz önünde bulundurulursa 2021-2022 eğitim yılının tamamında yüz yüze eğitim verilmesi öngörülüyor.

Yazın Telafi Eğitimleri Devam Ediyor!

Yorucu bir eğitim öğretim yılının ardından pandeminin öğrenciler üzerinde bıraktığı etkiyi hafifletmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, telafi eğitimi programlarını sürdürüyor. Katılımların zorunlu olmadığı eğitimlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile öğrenciler belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanıyor. Düzenlenen sosyal, kültürel etkinlikler ile telafi eğitimleri devam ediyor. 5 Temmuz’da başlayan eğitimler 31 Ağustos’a kadar sürecek.

KAYNAK: HABER7

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.