SADULLAH KARUN ile ESTETİK DÜNYASI

SADULLAH KARUN ile ESTETİK DÜNYASI

Ağustos 19, 2020 08:46
SADULLAH KARUN ile ESTETİK DÜNYASI
0

BEĞENDİM

https://www.youtube.com/watch?v=CId12HQ0bIg&feature=youtu.be

 Son dönemlerde estetik açıdan popüler başvurular mevcut olmaktadır. Sosyal medyanın etkisiyle, değişik ülkelerden de olsa insanlara ulaşıp onlardan etkilenerek aynı işlemi istemektedirler. Bazen uyumlu olurken bazılarında uyumlu olmadığı için yapılamamaktadır. Estetik ameliyatlarına gelecek olursak, son yıllarda en çok tercih edilen şeylerden biri Hollywood yanak denilen, yanakları inceltme işlemi olmaktadır. Elmacık kemiklerinin altının çöktürülmesi ve birazcık inceltilmesi fotoğraflarda daha gölgeli çıkmasını sağlamaktadır. Hollywood yanak, yüzü biraz daha uzun göstermektedir. Birçok sanatçı makyaj yaptırırken, elmacık altını daha koyu renkte pudralattırarak oraların daha gölgeli durmasını sağlamaktadır.

Deri altında bir yağ kitlesi bulunmaktadır. Bunun çıkarılması işlemine mişokremi denmektedir. Bunun çıkartılması için ameliyat öncesi dolgun gözükmesi gerekmektedir. Yani her insana yapılması uygun görülmemektedir. O bölgenin öncesinde şişlik olması lazım. Gereğinden fazla çökük gözükecekse uygulanmamaktadır. Bu yapısal bir durumdur. Hasta seçiminde yuvarlak yüzlü daha dolgun yanaklılar tercih edilmektedir. Yağ dağılımından kaynaklanan bir görünümdür. Bu uygulamanın yaşı da yoktur ama zaman geçtikçe insanların yüzleri çökmeye başlamaktadır. Yüzü dolgun olmayanlara uygulandığında yaşlanınca daha çökük gözükeceğinin farkında olmak lazım. Her estetikte kişiye uygun olup olmadığına göre tercih yapılıyorsa Hollywood yanakta da uygunsa yapılmalıdır. Gençlik çağından itibaren yüz germe ameliyatıyla birliktede yapılabilir. Belirli bir yağ kitlesi mevcuttur, ağız içinden alınabilmektedir. Ama başka ameliyat yoksa lokal anestezi ile alınabilir. Ameliyat sonrası birkaç gün bölgede şişlik görülebilmektedir. Kişi ertesi gün işine dönebilmektedir. Ağır bir etkisi olmamaktadır. Ağrı kesici ile ağrı halledilmektedir. Tekrardan aynı işlem yapılabilir mi sorusu çok gelmektedir. Ama bu yağ kitlesi belirlidir, kilo almayla alakalı değildir. Bu yüzden tekrarlaması mümkün olmamaktadır. Zaten yüzü zayıf, elmacık kemiklerini altı çökük olanlara önerilmemektedir.

 Badem göz ameliyatı da son zamanlarda çok sık sorulmaktadır. Bazı insanlarda göz açıları yatay değildir, gözlerin yan kısımları paralel değil, aşağı doğru olabilmektedir. Buda üzgün bir ifadeye sebep olmaktadır. Göz açıları yukarı olması badem göz ameliyatı olarak geçmektedir. Üst göz kapağı ameliyatı farklıdır, zamanla olan sarkıkları alır, yukarı doğru almayı kapsamamaktadır.

Badem göz ameliyatı ile üst kapağı ameliyatı birlikte yapılabilir ama ayrıdırlar. Kemiğe bağlı olan kapakları, bağı badem ameliyatı ile yukarı alınarak, göz kapalı olur ve sadece sarkıntıları yok ederek işlem yapılmaktadır.

Genel anestezi ile yüz germe birlikte yapılabilir. Lokal anestezi ile beraber olabilir. Birkaç gün şişliğe sebep olabilmektedir. Birkaç gün sonra dikişler alınmaktadır. Gözler açık tutulmaktadır. Görmede bir sıkıntı yaşanmamaktadır. İşlemlerden sonra 5-6 gün süren şişlik morluk görülmektedir.

Badem göz ameliyatı, kaş kaldırmakla karıştırılabilmektedir. Yukarı ve yan çeken işlemi ayrıdır. Bunun badem göz ameliyatıyla ilgisi bulunmamaktadır. Botoksun gözler için faydası yoktur. Genelikle gençler tercih etmektedir ama daha ileri ki yaşlarda kombine olarakta çok yapılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.