SEYHAN SOYLU İLE YEŞİM SALKIM ARASINDAKİ DAVADA GERGİNLİK YAŞANDI

SEYHAN SOYLU İLE YEŞİM SALKIM ARASINDAKİ DAVADA GERGİNLİK YAŞANDI

Ekim 8, 2020 07:55
SEYHAN SOYLU İLE YEŞİM SALKIM ARASINDAKİ DAVADA GERGİNLİK YAŞANDI
0

BEĞENDİM

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç’ün sahne aldığı bir mekanda Yeşim Salkım’a hakaret dolu sözler söylemesi üzerine Salkım, Murat Övüç hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü sanatçı Salkım ayrıca, Murat Övüç ile arasındaki husumet dolayısıyla münakaşa yaşadığı aktivist Seyhan Soylu ve Murat Övüç hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun alınan bu karara uymadığı sebebiyle tekrar suç duyurusunda bulunarak Soylu hakkında zorlama hapsi talebinde de bulundu. Dün Aile Mahkemesinde taraflar arasında yaşanan tartışma üzerine mahkeme duruşmayı sonlandırdı ve dosya üzerinden karar vereceğini bildirdi.

Sabah’ta yer alan habere göre,Sanatçı Yeşim Salkım, Pınar Gültekin cinayeti sonrası, kadına yönelik şiddeti meşrulaştırdığı gerekçesi ile Murat Övüç’e yönelik eleştirel bir paylaşımda bulunmuştu. İkili arasında bir süre sosyal medya üzerinden süren tartışma, Övüç’ün Antalya Muratpaşa’da sahne aldığı bir mekânda söylediği sözler ile yeni bir boyut kazanmıştı.

KORUMA KARARINA UYMADI

Murat Övüç, yüzlerce kişinin kendisini izlediği bir esnada üç kez Salkım’a yönelik ‘o….u’ ifadesini kullanmıştı. Bu ağır hakaret üzerine Salkım ilk olarak Murat Övüç ile kendisine destek veren Seyhan Soylu hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırmıştı. İlerleyen günlerde koruma kararına uymayan Soylu hakkında zorlama hapis talebinde bulunmuştu.

DURUŞMA SALONUNDA GERGİNLİK YAŞANDI

Dava bugün Aile mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Yeşim Salkım’ın avukatı katılırken, Seyhan Soylu ifade vermek için adliyeye geldi.

Edinilen bilgiye göre duruşma sırasında Seyhan Soylu ile Salkım’ın arasında tartışma yaşanınca mahkemeye ara verildi.

Kaynak: sabah

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.