S&P FRANSA’NIN UZUN VADELİ NOTUNU TEYİT ETTİ

S&P FRANSA’NIN UZUN VADELİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Nisan 3, 2021 08:38
S&P FRANSA’NIN UZUN VADELİ NOTUNU TEYİT ETTİ
0

BEĞENDİM

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s, Fransa’nın uzun vadeli “AA” ve kısa vadeli “A-1+” olan talep edilmemiş (unsolicited) kredi notlarının teyit edildiği bildirildi.

Koronavirüs salgınının ekonomiye verdiği zarar ve destekler kredi derecelendirme kuruluşların ülkeler hakkındaki değerlendirmelerine yansıyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P), Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) parasal desteğiyle birlikte toparlanma beklentilerini sürdürdüğünü belirterek Fransa’nın uzun vadeli “AA” ve kısa vadeli “A-1+” olan talep edilmemiş (unsolicited) kredi notlarının teyit edildiği bildirildi.

Ülkenin kredi notu görünümünün ise “durağan” olduğu belirtilen açıklamada, görünümün Fransa’nın salgının ülke ekonomisi ve bütçesi üzerindeki olumsuz etkilerini etkin bir maliye ile para politikası müdahalesi sayesinde kontrol altına alacağı görüşünü yansıttığı aktarıldı.

Açıklamada, 2020’de yüzde 8,2 küçülen Fransa ekonomisinin bu yıl yüzde 5,6, 2022’de yüzde 4,2, 2023’te yüzde 2 ve 2024’te yüzde 1,9 büyümesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.