TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS TABLOSU

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS TABLOSU

Eylül 4, 2020 07:39
TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS TABLOSU
0

BEĞENDİM

Sğlık Bakanı Fahrettin Koca güncel koronavirüs verilerini paylaştı. Türkiye’de son son 24 saatte 110 bini aşkın test yapıldı. Yapılan testten 1642’si pozitif çıktı. 49 kişi daha virüsle olan mücadelesinde yenik düşere hayatını kaybetti. Ayrıca Bakan Koca 5 ildeki pnömi hasta sayısı hakkında halkı bilgilendirdi.

Türkiye koronavirüs tablosu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Bilim Kurulu toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca koronavirüste riskli illeri duyurdu. Koca şunları söyledi;

Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahaleyle sorunlar aşılmaktadır.

Ankara’da tedbirleri artırma çabası içerisindeyiz. Salgının kontrolden çıktığını asla söyleyemeyiz ama tedbirlere uyum noktasında hassasiyet göstermezsek, sonucu farklı olabilir.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Eylül 2020 tarihli koronavirüs tablosunu paylaştı. Son 24 saatte yapılan test sayısı 110 bin 225 olurken, bin 642 yeni tanı konuldu. Bugün koronavirüsten 49 kişi yaşamını yitirdi. Bugün iyileşen hasta sayısı ise bin 211 oldu. Bakan Koca açıklamasında şunları kaydetti;

En çok hasta bulunan beş ilimizde pnömoni oranları; Ankara: %4.7, İstanbul: %4.61, Konya: %8.78, Kayseri: %6.49, Diyarbakır: %8,37. Güç tedbirde.

Kaynak: Hürriyet

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.