YASEMİN TEKİN l SEMA BAYSAL ile İŞKOLİK

YASEMİN TEKİN l SEMA BAYSAL ile İŞKOLİK

Eylül 8, 2020 08:28
YASEMİN TEKİN l SEMA BAYSAL ile İŞKOLİK
0

BEĞENDİM

  İstanbul’da özel bir klinikte çalışan Yasemin Tekin, bu programda önemli soruları yanıtladı. Konuşma terapistinin, faklı seviyelerde çocuklarda ve yetişkinlerde, ses bozuklukları ve yutma, yeme gibi bozukluklarla ilgilenen sağlık alanında önemli bir yeri bulunmaktadır.

 Pandemi sürecinin herkese olduğu gibi çocuklara da etkisi olmuştur. Evde duran çocuklar daha çok bilgisayar ve tabletlerle iç içe olmuşlardır. Bu süreçte aileler ev içinde neler yapacaklarını kestirememektedir.

 Online terapi, pandemi öncesinde de uygulanmaktaydı fakat pandemi ile birlikte yüz yüze terapi yerine online terapi tercihi artmaktadır.

 Konuşma terapistine başvurma yaşı merak edilmektedir. Bu sorunların ne zaman başladığı ile alakalıdır. Belli kriterlere göre hareket edilmektedir. 2 yaşındaki çocukta 200 kelime beklenmektedir. Taklit edebilme yeteneğine bakılmaktadır. Söylediklerinin ne kadar anlaşıldığı önemli olmaktadır. Bunun gibi şeylere dikkat edilmelidir. Bunlara bakarak problem olup olmadığı anlaşılmaktadır.  

 Öz benliğini, davranışlarını etkileyen bir durumdur. Bunların önüne geçebilmek için gerekli güvenilir terapiste başvurulması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.