ZAFERE ULAŞILDI: TEMSA’NIN HİSSSELERİNİN %50’Sİ EXSA’YA DEVREDİLDİ

ZAFERE ULAŞILDI: TEMSA’NIN HİSSSELERİNİN %50’Sİ EXSA’YA DEVREDİLDİ

Ekim 23, 2020 08:50
ZAFERE ULAŞILDI: TEMSA’NIN HİSSSELERİNİN %50’Sİ EXSA’YA DEVREDİLDİ
0

BEĞENDİM

Temsa Ulaşım Araçlarının, bir süredir hisseleri devralmak için yoğun çaba sarf ediliyordu. Temsa tarafından yapılan açıklamada, hisselerin %50’sinin ExSA tarafından devralındığı açıklandı.  Uzun süren çabalar sonucunda zafere ulaşıldı.

Yapılan açıklamalarda, söz konusu satın almaya ilişkin gerekli izin ve onayların tamamlandığını, 22.10.2020 tarihinden itibaren %50’lik payın ExSa tarafından devralındığının bilgisi verildi.

İşte konuyla ilişkili açıklamalar:

İştirakimiz ExSA Tarafından Temsa Hisselerinin %50’sinin Devralınması

Açıklamalar:

22.05.2020 tarihli açıklamamızda, Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Temsa)’nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının iştirakimiz Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. (ExSA) ile PPF Group iştiraki PPF IndustryCo B.V. (Eski Ticaret Unvanı: PPF Beer Topholdco B.V.)’nin %50-50 ortaklığı ile satın alınacağı kamuya duyurulmuştu.

Söz konusu satın almaya ilişkin gerekli izin ve onayların alınmasını takiben kapanış işlemleri gerçekleştirilmiş ve pay devrine ilişkin işlemler tamamlanmış olup, Temsa’nın sermayesinin %50’sini temsil eden payları 22.10.2020 tarihi itibarıyla iştirakimiz ExSA tarafından devralınmıştır.

Bu satın almayla birlikte Sabancı Topluluğu ve PPF Group’un finansal ve operasyonel gücünü arkasına alan Temsa’nın elde edeceği yeni büyüme ivmesi sayesinde üretim faaliyetleri artarak devam edecek ve Temsa ülkemiz için değer yaratmayı sürdürecektir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.