Anadolu Üniversitesi, yaz okulu sınavlarının 4 Eylül tarihinde yüz yüze yapılacağını duyurmuştu. Yükseköğretim Kurulu, yaz okullarıyla ilgili daha önce aldığı kararı bozdu. Üniversiteler 2020-2021 eğitim öğretim yılında yaz okulu eğitimlerinin uzaktan öğretim ile yapılması konusunda YÖK’e öneride bulunmuştu. Yükseköğretim Kurulu yaptığı toplantı sonrasında yaz okullarının yüz yüze yapılması kararını almıştı. Bu karar sonrasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme sınavlarının yüz yüze yapılması kararı alınmıştı. Sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler YÖK’ün bu hamlesinin ardından sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki 2021 AÖF yaz okulu sınavları online mı yoksa yüz yüze mi yapılacak? İşte yaşanan son gelişmeler…
2021 AÖF Yaz Okulu Sınavları Nasıl Yapılacak?
Anadolu Üniversitesi, 21 Haziran’da yaptığı açıklamada yaz okulu sınavlarının 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılmasını planladıklarını duyurmuştu. Sosyal medya ve diğer birçok platformda öğrenciler sınavların internet üzerinden düzenlenmesi için talepte bulundu. Yükseköğretim Kurulu, yaz okulu dersleri için aldığı kararı değiştirdi. Henüz Anadolu Üniversitesi’nden resmi bir açıklama gelmese de 4 Eylül’de yapılacak sınavların online olarak düzenlenmesi bekleniyor.
YÖK Yaz Okulu Kararında Değişikliğe Gitti!
Yükseköğretim Kurulu, tarafından yapılan açıklamada 13.07.2021 tarihli Yükseköğretim Kurulu toplantısında; yükseköğretim kurumlarımız tarafından yaz öğretimi akademik takvimin belirlenecek ilan edildiği ve bazı üniversitelerde yaz öğretimi eğitimlerinin başlamış olduğu dikkate alınarak 07.07.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan yaz öğretimi eğitimlerinin uzaktan öğretim yönetimiyle yapılmaması hususundaki kararın 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanacağı duyuruldu. Bu üniversiteler yaz okulu eğitimlerini uzaktan eğitim ile verebilecek.
Açıköğretim Fakültesi Mezuniyet Şartları Neler?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde eğitim alan öğrenciler mezuniyet şartlarına odaklandı. Ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrenciler için şartlar değişiyor. GNO olarak bilinen Genel Not Ortalaması 2.00 üzerinde olan ve başarısız dersi bulunmayan adaylar mezun olmaya hak kazanıyor. 4 yıllık lisans programlarından mezun olmak isteyen öğrenciler 240 AKTS’lik dersi almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olmak isteyenlerin ise 120 AKTS’lik ders almış olması gerekir.