Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınav tarihlerini açıkladı. Online sınavlarına katılacak öğrenciler sınav hazırlıklarını sürdürürken online sınav tarihlerini kaçırmak istemiyor. Açık Lise sınavları yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak başlayacak ve sona erecek. Sınav sistemine giriş yapan adaylar sorumlu oldukları dersleri işaretleyerek sınavları başlatabilecek. Sınav ekranında geri dönüş olmadığı için cevaplanmayan sorular boş bırakılmış olarak kabul edilecek. 3. dönem sınavlarında çoktan seçmeli 20 (yirmi) soru sorulurken test süresi 25 olarak uygulanacak. Peki AÖL 3. dönem sınavları ne zaman başlayacak? İşte MEB 2021 Açık Lise sınav tarihleri…
AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?
Açık öğretim kurumları 2020-2021 eğitim yılı 3. dönem sınavları 3 Temmuz-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Sınav sistemi 3 Temmuz Pazartesi günü saat 09.30′da açılırken sınavlara 7 Temmuz 23.59′a kadar giriş yapılacak. İlk gün ve son gün sınav ekranında yaşanacak yoğunluk sebebiyle adayların sınav işlemlerini son dakikalara bırakmaması öneriliyor.
AÖL 3. Dönem Sınav Giriş Ekranı!
Sınavlara katılacak adayların T.C kimlik numarası ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetimi sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapmak için kullanılan şifreyi unutan öğrenciler AÖK üzerinden “şifremi unuttum” veya 444 0 632 danışma hattından yeni şifrelerini temin edebilirler. Sizde 3 Temmuz’da başlayacak sınavlara katılmak için aşağıdaki adrese gidebilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi 3. dönem Sınav Giriş Ekranı İçin Tıklayınız!
Milli Eğitim Bakanlığından Sınav Öncesi Duyuru!
Milli Eğitim Bakanlığı, bu hafta sonu başlayacak sınavların yapılışına ilişkin detayları duyuru ile yayımladı. Online sınav sistemine giriş yapan adaylar sorumlu oldukları dersleri işaretleyerek sınavları başlatacak. Sınav öncesinde adayların uymaları gereken kurallar onaylanarak sınavlar başlatılacak. Sınav duyurusunun tamamına buradanulaşabilirsiniz. İşte yayınlanan duyuruda öne çıkan başlıklar;
1.Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.
4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.