17:13 - Seyhan Soylu Avrupa Şampiyonasında selam verdi, soruşturma açıldı.
13:10 - Gürcistan Başbakanı istifa etti
14:02 - Son dakika: Kayak merkezinde mahsur kalan 200 vatandaş kurtarıldı
14:00 - İncir tanesinde sanat
12:07 - FETÖ’nün kripto yapılanmasına operesyon
13:37 - Hangi kredi de kefil yok?
17:21 - CHP 70 yeni adayını daha açıkladı
16:20 - Türkiye – Hırvatistan görüşmeleri başladı
14:47 - İşsize maaş müjdesi
FIRINDA SOMON DOMARES MISIRLI AVAKADO SALATASI ÇEDAR PEYNİRİLİ BEARNASE SOS İLE
4 KİŞİLİK
Somon fileto 800 gr 4 parça
Zeytinyağı 20 gr
Tuz 6 gr
Karabiber 4 gr
Taze fesleğen bir tutam
Balık yukarıdaki malzemelerle marina edilir döküm tavada mühürlenir ne fırın tepsisine alınır ve 10 dakika 180 derecelik fırında pişirilir
SALATASI İÇİN
Avokado 2 adet küp dilim
Domates 2 adet küp dilim
Mısır tane konserve 50 gr
Fesleğen taze yarım tutam ince kıyım
Taze soğan 40 gr ince kıyım
Zeytin yağı 20 gr
Tuz 3 gr
Karabiber2 gr
Limon yarım dilim suyu
Yukarıda ki malzemeler bir kapta karıştırın zevkinize göre balığın yanında servis edin.
ÇEDAR PEYNİRİLİ BEARNASE SOS
Yumurta 2 adet sarısı
Tereyağı 60 gr kaynatılıp sütü alınmış
Kekik 1 tutam ince kıyım
Biberiye 1 tutam ince kıyım
Fesleğen kuru 2 gr
Sarımsak 1 diş ezilmiş
Zerdeçal toz 2 gr
Yumurta sarısı mayonez tenceresine koyulur ve sıcak bir havuz içersinde benmari usulü mayonez yapar gibi erimiş tereyağı yavaş ilave ediiniz biryandan çırpma teli ile aynı eksende çırpılır
Ve yağ bittikten sonra mayonez kıvamı alması gerekiyor! eğer kesileceğini hisseder seniz az su koyup tekrar karıştırın! Ve diğer malzemeleri ilave edin karıştırın
Balık ve garnitür sos hazır şimdi zevkinize göre servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
EXCUTİVE CHEF AHMET YALÇINKAYA