1. Haberler
  2. dünya
  3. Çin’de 6 ve 7 yaşındaki öğrencilere yazılı sınav yapılması yasaklandı

Çin’de 6 ve 7 yaşındaki öğrencilere yazılı sınav yapılması yasaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin karşılaştığı baskıyı etkili bir şekilde hafifletmek amacıyla zorunlu eğitim kapsamında okulların sınav sayısını büyük oranda azaltmasına ilişkin genelge yayımladı.

BBC’nin haberine göre, Çin’in eğitim alanındaki reformların bir parçası olarak Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, bu baskının öğrencilerin “fiziksel ve zihinsel sağlığına” zarar verdiği kaydedildi.

Açıklamada, “Sınavlar eğitimin gerekli bir parçasıdır ancak bazı okullarda çok sık tekrarlanan sınavlar gibi öğrencilere aşırı yük getiren sorunlar var. Bu durumun düzeltilmesi gerekir.” değerlendirmesi yer aldı.

Yeni kurallarla ayrıca Çin’de bir okulun dönem başına belirleyebileceği test ve sınav sayısı da sınırlandı.

: İlginizi Çekebilir

  • Kentte koronavirüs alarmı! ‘Utanıyorum söylerken bile yüzüm kızarıyor’
  • Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin ellerdedir
  • 30 Ağustos tebriklerini kabul etti! Dikkat çeken tablo

Açıklamada, “İlkokul birinci ve ikinci sınıfların yazılı sınava girmelerine gerek kalmayacak. Diğer sınıflar için okul her dönem bir final sınavı düzenleyebilir. Ortaokul için ara sınavlara izin verilir.” ifadesi kullanıldı.

Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da bazı kullanıcılar kararın, çocuklar üzerindeki baskıyı hafifletmek için doğru yönde atılmış bir adım olduğunu ifade ederken, bazıları okulların yetenekleri sınavsız nasıl test edip ölçeceğini sorguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir