1. Haberler
  2. dünya
  3. Erdoğan’dan sonra Ermenistan da adres gösterdi: Sorunun kaynağı İran

Erdoğan’dan sonra Ermenistan da adres gösterdi: Sorunun kaynağı İran

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Azerbaycan ile Zengezur Koridoru üzerinden doğrudan bağlantısının Orta Asya Türk Devletleri ile Türkiye bağlantısını güçlendireceğini bilen İran, bunu kendisi için büyük bir tehdit olarak görüp Zengezur Koridoru’nun açılmasını engellemeye çalışıyor.

ERMENİSTAN TAHRAN’I ADRES GÖSTERDİ

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan’la iletişimin açılmasına ilişkin müzakerelerde bir miktar ilerleme kaydedildiğini ancak nihai sonuçlar hakkında konuşmanın henüz çok erken olduğunu söyledi. Ermeni Bakan, bu söz konusu iletişimin “eşitlik” ilkesine dayalı olarak açılması gerektiğini aktardı.

Sputnik Armenia’daki habere göre Mirzoyan ayrıca, Zengezur Koridoru’nu Ermenistan’ın değil İran’ın engellediğini “Zengezur Koridoru, Ermenistan tarafından değil İran tarafından bloke ediliyor” sözleriyle ifade etti.

ERDOĞAN: SORUN ERMENİSTAN DEĞİL, İRAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan ziyaretinde hem ortak basın toplantısında hem de dönüş uçağında, İran’ı işaret ederek, “…Zengezur Koridoru’na gelince; bu Ermenistan’la ilgili bir sorun değil. Zengezur Koridoru, İran’la ilgili bir sorun. Yani halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan iki ülke. Burada İran’ın böyle bir tavır içerisinde olması gerek Azerbaycan’ı gerekse bizi üzüyor. Aslında onları da üzmesi lazım. Bir de burada vagon başına alınan ücretler filan da ne yazık ki çok çok yüksek. Temenni ederim ki bu sıkıntıyı da kısa zamanda aşarız. Buna olumlu yaklaşmış olsalar bugün gerek kara yolu gerek demir yoluyla burada Türkiye-Azerbaycan-İran birbiriyle bütünleşmiş olur ve belki de ‘Pekin-Londra hattı’ da açılmış olur” demişti.

KAYNAK: HABER7
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir