Babacan: ‘Suriyelileri göndereceğiz’ diyecekler ama yapamayacaklar

Babacan: ‘Suriyelileri göndereceğiz’ diyecekler ama yapamayacaklar

Temmuz 21, 2021 02:12
Babacan: ‘Suriyelileri göndereceğiz’ diyecekler ama yapamayacaklar
0

BEĞENDİM

  • CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında “Suriyelileri iki yıl içinde göndereceğiz” demişti. 
     
  • Kılıçdaroğlu’na cevap DEVA Partisi lideri Babacan’dan geldi. Babacan, “Oy verin göndereceğiz diyecekler ama yapamayacaklar” dedi. 
     
  • İçişleri Bakanı Soylu da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin en güçlü olduğu alanın kaçak güçle mücadele” olduğunu söylemişti. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’ın Antakya ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. 

“SURİYELİLERİN ÇÖZÜMÜ SURİYE’DE”

Babacan, bir vatandaşın, “Suriyelilere yeni tavizler verilmesi durumunda Antakya’nın çok ciddi güvenlik ve terör sorunları yaşayacağı kanaatindeyim” sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı: 

“Suriyelilerin çözümü Suriye’de. Önce Suriye’de barış ve istikrarın hakim olması için Türkiye’nin çözümlerin parçası olması gerekiyor. Türkiye şu anda sorunların parçası. Suriye’yle ilgili strateji olmalı. Türkiye’nin Suriye’de herkesle konuşuyor olması ve Suriye’nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor. Suriye’de barış ve istikrar ancak böyle sağlanır.”

“GÖNDERECEĞİZ DİYECEKLER AMA YAPAMAYACAKLAR”

Suriye’de barış, istikrar ve huzur sağlanmadıkça buradaki Suriyelilerin ülkelerine gitme gibi bir şansı olmadığını vurgulayan Babacan, “Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz. Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, ‘Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz’ diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye’de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor” diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU ‘SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ’ DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır” ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.