Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Bosna Hersek’te

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Bosna Hersek’te

Haziran 22, 2023 21:33
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Bosna Hersek’te
0

BEĞENDİM

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslarası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Uvak doo grubu sahibi Bosna Hersek iş insanları derneği başkanı Sultan Alparslan’ın önemli komutanlarından Uvakoğlu Atsız beyin torunu Abdurrahman Uvak beyin daveti üzerine gittiği Bosna-Hersek’deki programına, Bosna-Hersek’in ilk cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanlığı Konseyi’nin ilk başkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret ederek başladı.

Topçu burada şunları söyledi;

“İnsanlığın İzzeti Bilge Lider Aliya’nın manevi huzurlarına çıkarak ona çok sevdiği Türk milletinin ve  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum”



“ALİYA İZZET BEGOVİÇ’İ SAYGI RAHMET VE ŞKRANLA ANIYORUM”

Topçu, daha sonra Zenica’da bulunan Türk Parkındaki mehter konserine katıldı ve Albay Aydın Erdem’i ve mehteranı kutladı. Hotel Zenica’da düzenlenen ve Bosna-Hersek Büyük Elçisi Sadık Babür Girgin ve Zenica Kantonu Başbakanı, ilgili bakanlar ile Türkiye’den ve Bosna Hersek’ten çok sayıda iş adamı iştirak ettiği toplantıda yaptığı konuşmada Topçu şunları söyledi;

“Değerli katılımcılar, Sizleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Bu vesile, İnsanlığın Izzet’i, Bilge lider Aliya’nın ülkesinde onun evlatlarıyla tekrar buluşmuş olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. 1992-1995 yıllarında dünyanın seyrettiği hukuksuz savaşta, vatanları, istiklal ve istikballeri için canlarını feda eden tüm şehidlerimizi ve şanlı başkomutan Aliya İzzet Begoviç’i saygı rahmet ve şükranla anıyorum. Cenab-ı Hak her birine cennetini ve cemalini nasip eylesin inşallah.

Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin başkomutanı Büyük Atatürk’ün; “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünün gereğini, kaleme aldığı bu güzel eser ile Türk-İslam tarihinin büyük bir adsız kahramanını bizlere tanıtan çok değerli hocamız Prof. Dr. Lokman Turan beye çok teşekkür ediyorum.
 
Uvakoğlu Atsız Bey; Malazgirt Fatihi Sultan Alparslan’ın ve Melikşah’ın önemli komutanlarından biri olup, aynı zamanda Bosna-Hersek İş İnsanları Derneği Başkanı kıymetli kardeşim Abdurrahman UVAK Beyinde büyük atasıdır. Bu eserle birlikte tarihimizin önemli bir dilimini ve önemli bir devlet adamını milletçe tanımış olacağız. Sözlerime son verirken sizleri tekrar saygıyla selamlıyor, bu vesile bizi sizlerle bir araya getiren Abdurrahman Uvak kardeşime çok teşekkür ediyorum.”

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.