MACAR PİYANİST, AKM’DE KONSER VERDİ

MACAR PİYANİST, AKM’DE KONSER VERDİ

Ekim 12, 2022 09:02
MACAR PİYANİST, AKM’DE KONSER VERDİ
0

BEĞENDİM

Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” kapsamında, Macar piyanist ve besteci Balazs Havasi, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) müzikseverlerle buluştu.

Havasi sahnede yaptığı konuşmada, “Türkiye’de geçen sefer de harika bir seyircinin olduğunu hatırlıyorum ve ilk alkışınız için teşekkür ederim. Bu gece de harika bir seyirci var. Size en sevilen parçalarımın yanı sıra en yeni parçalarımı da paylaşmak istiyorum. Çünkü fikirlerinizi gerçekten önemsiyorum.” dedi.

Konserde şarkılarının hikayesini anlatan ve bilgiler veren usta piyanist, ara vermeden 1,5 saat sahnede kaldı.

Seyircilerin de alkışlarla eşlik ederek ritim tuttuğu Havasi, aralarında “Out Of Space”, “Requlem”, “Missing”, “Storm” ve “Freedom”un olduğu 15 parça çaldı.

Franz Liszt Müzik Akademisi’nden mezun olan Havasi, klasik enstrümanları modern çağa eğlenceli bir şekilde uyarlayan bir isim. Geleneksel enstrümanlara yönelik yazılan müziği yenileyerek tekrar senfonik müzik modası haline getiren usta piyanist, aynı zamanda tam bir gösteri adamı.

Müzik dünyasının en önemli başarı hikayelerinden biri olarak kabul edilen Havasi, dünyanın en prestijli konser salonlarında kapalı gişe performanslar sergiledi.

 

KAYNAK: AA

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.