DOLAR

32,5887

0.09%
EURO

35,0295

0.45%
ALTIN(gr)

2.426,92

0,17%
BİST 100

9722.09

0,17%
Tuz Gölü yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı

Tuz Gölü yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı

Temmuz 22, 2021 02:24
Tuz Gölü yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı
0

BEĞENDİM

Aksaray, Konya ve Ankara sınırında bulunan Tuz Gölü, Kurban Bayramı’nda da ziyaretçilerin akınına uğradı. Bayram tatilini fırsat bilenler Tuz Gölü’ne gelerek, eşsiz manzaranın tadını çıkardı.Bazı ziyaretçiler şifa bulmak için bazıları ise gezinti amacıyla Tuz Gölü’nde çıplak ayakla yürüyüş yaptı. Ziyaretçiler fotoğraf çekilerek, o anları ölümsüzleştirdi.

TATİL BELDELERİNDEKİ PLAJLARI ARATMADI

Eşsiz manzarası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa gezintisi yaşatan Tuz Gölü, plajların yoğunluğunu aratmadı. Dünyanın tuz oranı en yüksek göllerinden birisi olan Tuz Gölü, Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 60’ını karşılarken, göldeki üç işletmeden yılda yaklaşık 2.5 milyon ton tuz hasadı yapılıyor.

Derinliği 10 ile 20 santimi geçmeyen gölü binlerce yerli yabancı turist ziyaret ederken, Tuz Gölü bayramda da ziyaretçileri tarafından ilgi gördü.

7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin geldiği Tuz Gölü’nde çocuklar tuzlu suda oyunlar oynarken, gençler muhteşem doğasıyla fotoğraf çektirdi.

“BURAYI GÖRMEDEN GİTMEK İSTEMEDİK”

Bayram tatiline giderken Tuz Gölü’nü görmeden geçmek istemediklerini belirten Emre Özgür, “Biz İstanbul’dan geliyoruz. Yaklaşık 5-6 saattir yoldayız.

Tuz Gölü’nü seviyoruz. Eşim buralı. Burayı görmeden gitmeyelim dedik. Gördüğünüz gibi çok güzel.” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR MANZARASI VAR”

Mola vermek için durduklarını belirten Zafer Çelik, “Ankara’dan Adana’ya gidiyoruz. Yol üstünde durup çocuklarla birlikte dinlenip biraz eğlemek istedik, o yüzden geldik buraya. Çok güzel bir manzarası var ama daha çok bakıma ihtiyacı var sanki.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.