ÜLKE GENELİNDE BERBER VE KUAFÖRLERE DENETİM YAPILDI

ÜLKE GENELİNDE BERBER VE KUAFÖRLERE DENETİM YAPILDI

Mart 11, 2021 08:43
ÜLKE GENELİNDE BERBER VE KUAFÖRLERE DENETİM YAPILDI
0

BEĞENDİM

İçişleri Bakanlığı kapsamında, Türkiye genelinde bulunan 68 bin 143 berber, kuaför, güzellik merkezi, masaj salonları, sauna gibi kişisel bakım hizmeti veren yerlere denetim yapıldı. Yapılan denetim sonucunda 2 bin 71 işletmeye idari işlem uygulandığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığınca kontrollü normalleşme sürecinde salgınla mücadele tedbirlerine uyumun sağlanması amacıyla ‘Dinamik Denetim Modeli’ başlatılarak konu bazlı haftalık tematik denetim uygulamasına geçildi.

Salgınla mücadele kapsamında ülke genelinde konu bazlı tematik denetimlere devam ediliyor.

SEMT PAZARLARI DA DENETLENDİ

9 Mart’ta tüm il ve ilçelerde berber, kuaför, güzellik merkezi, sauna ve masaj salonlarını kapsayan denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

6 bin 46 yönetici personelin (vali, vali yardımcısı, kaymakam, il/ilçe müdürü) katılım sağladığı denetimlerde, 19 bin 354 ekipten oluşan 77 bin 895 personel görev yaptı.

Gün boyu süren denetimler kapsamında 68 bin 143 berber, kuaför, güzellik merkezi, sauna ve masaj salonu ve 3 bin 467 pazar yeri, semt pazarı ve sosyete pazarı denetlendi.

BAZI İŞ YERLERİ KAPATILDI

Denetimler sonucunda toplam 1260 iş yeri ve 2 bin 425 kişinin tedbirlere aykırı davrandığı tespit edildi.

1785 iş yerinin tedbirlere uyulması konusunda uyarıldığı denetimlerde; 2 bin 71 iş yeri ve kişiye idari işlem uygulandı.

Tedbirlere aykırı davranan iş yerleri ve kişiler hakkında toplam 47 suç duyurusunda bulunulurken 70 araç faaliyetten men edildi, 2 iş yeri kapatıldı.

Kaynak: ensonhaber

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.