1. Haberler
  2. dünya
  3. İsveçli süper market zinciri ABD’deki siber saldırı sonucu yüzlerce marketi kapattı

İsveçli süper market zinciri ABD’deki siber saldırı sonucu yüzlerce marketi kapattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveçli büyük süper market zinciri dün yaptığı açıklamada Kaseya’nın uğradığı fidye yazılım saldırısının dolaylı olarak kendilerini etkilediğini belirterek yüzlerce marketin kapatıldığını belirtti.

MARKET KAPALI KALACAK

ABD’de faaliyet gösteren Kaseya bilişim firması, 2 Temmuz’da yaptıkları açıklamayla sofistike bir fidye yazılım saldırısı altında olduklarını ve FBI ile çalıştıklarını ifade ederek binlerce müşterisinden firmaya ait VSA ve SaaS sunucularını kapatmalarını istedi. Yüzlerce süpermarketi bulunan İsveç merkezli Coop firması ise dün yaptıkları açıklamada, Kaseya’ya yapılan siber saldırıdan dolaylı olarak ödeme sistemlerinin etkilendiğini ve süpermarketlerin kapalı kalacağını duyurdu.

ULUSLARARASI ŞİRKETLER ETKİLENDİ

İsveçli Coop firması açıklamasında “Coop, mağazalardaki yazar kasalarımızı etkileyen büyük BT kesintilerinden etkilendi. Bu, Amerikan yazılım şirketi Kaseya’yı hedefleyen daha büyük bir küresel olayın parçası. Diğer birçok İsveçli ve uluslararası şirket aynı olaydan etkilendi” ifadelerine yer verdi.

ABD’li Kaseya ise resmi açıklamasında FBI ve CISA ile birlikte çalıştıklarını belirterek, “Müşterilerimizin yalnızca çok küçük bir yüzdesi etkilendi ve şu anda 40’tan az olduğu tahmin ediliyor” dedi.
 

KAYNAK: DHA
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir