Milli Eğitim Bakanlığı, 2021 yılında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Sözlü sınavlar ilk etapta 17 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Daha sonrasında karantina nedeniyle mülakatlara katılamayan adaylar için 21-25 Haziran tarihlerinde mülakatlar devam etti. Sözleşmeli öğretmenlik alımları için kullanılacak takvim MEB tarafından yayınlandı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için adayların heyecanlı bekleyişi başladı. Öğretmen alımları için sonuçlar meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Gerekli puanı alan adaylar atama tercihlerini gerçekleştirecek. Peki sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl sorgulanır? Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? İşte MEB 2021 öğretmen atama takvimi ve sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sorgulama ekranı…
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı Mı?
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmadı. Sözlü sınav sonuçları yarın ( 8 Temmuz) açıklanacak. Sonuçları öğrenmek isteyenler kişisel e-devlet kullanıcı adı (T.C. kimlik numarası) ve şifreleriyle sorgulayabilecek.
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları İçin Tıklayınız (açıklandığında aktif hale gelecektir)
Adaylar Sonuçlara İtiraz Edebilir!
MEB tarafından düzenlenen sözlü sınavlara katılan adaylar sonuçlara itirazda bulunabilecek. Yayınlanan takvime göre itirazlar 12-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında sınav merkezlerinin olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılacak. İlgili sınav komisyonuna başvuru yapan adaylar için değerlendirmeler 2 Ağustos tarihinde açıklanacak.
Öğretmen Ataması Tercihleri Nasıl Yapılacak?
Sözlü sınavlardan 60 puan ve üzeri alan adaylar tercih yapmaya hak kazanacak. En fazla 40 eğitim kurumu tercih edilebilirken tercihler başvurularda olduğu gibi e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların tercihleri onaylatmaları için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine veya başka yetkili kurumlara gitmelerine gerek yoktur. Tercih ekranında adaylar tercihler dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum/atanmak istiyorum seçeneklerinden birisini mutlaka işaretleyecektir. Tercihler sonucunda atanmayan adaylar ” Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretlediklerinde boş kontenjanlara bilgisayar kurası ile yerleştirilecektir.
Atamalar Nasıl Yapılacak?
Sözlü sınavda başarılı olan adayların atamaları, tercihler dikkate alınarak sözlü sınav sonuçlarından alınan puan üstünlüğü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Sözlü sınav puanları eşit olan adaylarda KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak. Bu puanında aynı olması durumunda diploma tarihi, ve yaşı büyük olana öncelik verilir.
2021 Yılında Hangi Branşlardan En Çok Atama Yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı her yıl belirli branşlarda ihtiyaca göre alım gerçekleştiriyor. 2021 yılında açıklanan branşlara göre en çok Sınıf öğretmenliği, İngilizce, Özel Eğitim, Okul Öncesi, Rehberlik, Türkçe, İlköğretim Matematik, Matematik, Din Kültürü branşlarından alım yapılacak. İşte en çok atama yapılacak branşların sayıları;
Sınıf Öğretmenliği 2883
İngilizce 1938
Özel Eğitim 2094
Okul Öncesi 863
Rehberlik 1004
Türkçe 918
İlköğretim Matematik 1260
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1805