ÜMİT ÖZDAĞ CEZAEVİNDEN SESLENDİ: “BU HÜCREDE ÖCALAN İÇİN REHİN TUTULUYORUM!”
Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde iki aydan uzun süredir tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, kaldığı hücreden yapay zekâ aracılığıyla kamuoyuna seslendi. Sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan video mesajında Özdağ, “Bu hücrede 67 gündür Öcalan için rehin tutuluyorum” ifadelerini kullanarak sert açıklamalarda bulundu.
Yapay zekâ ile oluşturulan video mesajında Özdağ, “Suçsuz olduğumu, siyasi bir kararla tutuklandığımı biliyorsunuz” diyerek tutuklanmasının Cumhur İttifakı ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasında yürütüldüğünü iddia ettiği bir sürece bağladı. “Cumhur İttifakı bu süreç devam ederken benim miting yapmamı istemedi” diyen Özdağ, Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını, sonrasında ise Kayseri’de yaşanan olayları kışkırtmakla suçlanarak tutuklandığını belirtti.
“SİLİVRİ’NİN DUVARLARINI DELEN DESTEK”
B-43 nolu hücrede kaldığını ifade eden Özdağ, en büyük moral kaynağının gençlerin gönderdiği mektuplar ve Silivri Cezaevi’nin hemen dışında kurulan “Zafer Otağı” olduğunu belirtti. “Genç kardeşlerimin mektupları kalbimi ısıtıyor” diyen Özdağ, destekçilerine minnet duyduğunu vurguladı.
Zafer Otağı’nın, karda kışta yalnız bırakılmadığını belirten Özdağ, “Oradan haykırıyorlar: Kar, fırtına, bora sükûn bulacak, sana bölücüler, sana emperyalistler selam duracak” sözleriyle duygularını dile getirdi.
“ZAFER BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN OLACAKTIR”
Mesajının sonunda Özdağ, ne kadar süreyle cezaevinden sesleneceğini bilmediğini ancak bu ilk mesajını, “Zafer Büyük Türk Milletinin olacaktır!” diyerek tamamladı.
Daha önce Oxford Union üyelerine yine yapay zekâ ile seslenen Ümit Özdağ, neden toplantıya katılamadığını benzer şekilde açıklamıştı. Son gelişmeler, hem siyasi çevrelerde hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
KAYNAK:https://www.medyaradar.net/