Ölümden başka her deva olmasıyla bilinen çörek otu, binlerce yıldır ilaç olarak kullanılan bitkilerden biridir. Birçok hayati hastalığa şifa kaynağı olan çörek otu, kalp ve damar hastalıklarından eklem ağrılarına, sindirim sisteminin düzenli çalışmasından baş ağrısının tedavisine kadar kullanılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda çörek otunun son günlerde hızla yayılan korona virüs tedavisinde de etkili olduğu gözlemlenmektedir. Çörek otu yağının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve bundan dolayı da covid-19’a karşı vücut direncini arttırdığı belirtilmektedir. Her derde deva çörek otu yağı korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle taleplerin çok fazla arttığı ve bundan dolayı 200 ml şişenin 70 TL olduğu satıcılar tarafından aktarılmaktadır.
Her derde deva olan, birçok hastalığın tedavisi sürecini hızlandıran çörek otu yağı, güçlü antioksidan kaynağı bitkiler arasındadır ve düzenli tüketilmesi durumunda kan dolaşımını hızlandırarak damarlardaki yağ oranını düşürdüğü, yüksek kolesterolü normal seviyeye indirdiği, kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. Antik Mısır tarihinde şifa kaynağı olarak görülen çörek otu yağı antikanserojen etkisiyle kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile korona virüs tedavisinde de oldukça etkili olduğu gözlemlenmektedir. Çörek otu yağının faydaları şöyledir:
Doğal ağrı kesicidir. Eklem ve kemik ağrılarının dinmesine yardımcı olur. Çörek otu yağını içmek dışında ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulandığında ağrını kısa sürede geçmesini sağlar.
Siner ve böcek ısırığı, kesik, yanık gibi yaralarını kısa sürede iyileştirir.
Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesini sağlar.
Yüksek tansiyona iyi gelir. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.
Kronik baş ağrısına iyi gelir. Geçmeyen baş ağrılarını dindirmek için çörek otu yağı ile şakaklardan kaşlara doğru 10 dakika masaj yaparak ağrı kısa sürede tedavi edilir.
Akciğer fonksiyonlarını iyileştirir. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
İdrar söktürücüdür. Özellikle idrar yolu iltihaplarının tedavisinde çörek otu yağının olumlu etkilerinin olduğu görülmektedir.
Hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarını hafifletir.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak bağırsak sağlığını korur.
Zararlı alışkanlık ve sağlıksız beslenmeden kaynaklı karaciğerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Karaciğer sağlığını koruyarak kanser riskini azaltır.
Vücuttan enfeksiyonların atılmasını sağlar.
Saç dökülmesine iyi gelir.
Sivilcelerin kurutulmasında etkilidir.
Sağlığa olan tüm bu faydaları, antioksidan ve antikanserojen olması bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırmaktadır.
Uzmanlar, vücudun tüm hastalıklara karşı direncinin artması için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiği konusunda birçok kez bilgilendirmektedir. Özellikle son 1 yıl içinde hızla yayılan korona virüsten korunmak ve bulaştığında çabucak atlatabilmek için doğu ve sağlıklı beslenilmesi gerektiği ancak bu şekilde bağışıklık sisteminin güçlenebileceğini aktarmaktadırlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için birçok besin maddesinin tüketilmesinin yanında çörek otu yağının da oldukça güçlü bitkisel ilaçlardan olduğu belirtilmektedir.
Sabahları aç karnına 1 ya da en fazla 2 çay kaşığı çörek otu yağının içilebileceği bu sayede bağışıklığım daha fazla güçleneceği aktarılmaktadır. 1 bardak suyun içine 1-2 damla çörek otu yağı ekleyerek de sabahları aç karnına içilebilir. Suda seyreltilen çörek otu yağı daha kolay tüketilmesinin yanında alerjik durumlara karşı daha önleyici olmaktadır. Ağrıyan bölgelere 1-2 damla sürerek masaj yapılması da önerilir. Çörek otu yağının keskin bir aroması olduğundan cilt bakımında su ile seyreltip uygulanması tavsiye edilmektedir.
Birçok faydası olan çörek otu yağının fazla kullanılması halince karaciğer ve böbreklere zarar verebileceği, mide bulantısı ve baş dönmesi yapabileceğinden doktora danışarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.